BIOTISZTÍTÁS

Mi csak biotisztítást kínálunk, nem használunk egészségre ártalmas kemikáliákat.

Nekünk számít, hogy mit lélegeznek be az ügyfeleink és mik kerülnek  a folyóvizekbe, így csak természetes alapanyagú tisztítószereket alkalmazunk, amik nem ártalmasak az egészségre.

Ezért használunk probiotikus tisztítószert, melyet Nagy-Britanniából szerzünk be közvetlenül a gyártótól, az Evogentől. A cég az innovatív technológiájával megnyerte a Pulire Award for Product Innovation díjat.

A szőnyegből, kárpitból párolgó durva vegyi tisztítószerek belélegezve kifejezetten károsak az egészségre, a légúti allergia, illetve asztma tüneteit pedig felerősíthetik.

Probiotikus tisztításnál ilyen veszély nincs, nem kell tartani káros hatásoktól, mert itt a mikróbák által termelt enzimek bontják le a szennyeződéseket és szüntetik meg a szagokat. Jótékony baktérium törzsek kerülnek a szőnyegre és a kárpitra, melyek átveszik az életteret a káros baktériumoktól. Ami számunkra szennyeződés, az a baktériumoknak táplálék, így a probiotikus tisztítószer felvitele után azok még jó ideig kellő mélységben dolgoznak a szövetekben egészen addig, míg azt teljesen meg nem tisztítják.

A vegyszeres fertőtlenítőszerek a jó és rossz mikróbákat egyaránt elpusztítják, ami után az adott terület könnyen, gyorsan újrafertőződik.

A kórokozó baktériumok sokkal gyorsabban szaporodnak el újra a fertőtlenítés után, így többek között ezért sem érdemes ezt a módszert használni. Probiotikus tisztításnál viszont egy egészséges mikrobiológiai környezet alakul ki, ahol a kórokozók sokkal nehezebben fejlődnek ki és nehezebben érik el a fertőzéshez szükséges szintet.

Probiotikus tisztításnál a keletkező "szennyvíz" ártalmatlan a környezetre, akár rögtön a növények alá is önthetnénk őket.

A munka során keletkező koszos vizet nyugodt szívvel öntjük bele a lefolyóba, mert nem ártunk vele a környezetnek. Természetes mikróbák kerülnek vissza a természetbe. Sőt a szennyvízcsatornában megtelepedve a szennyvíztisztítókba kerülő vizek állapotát is már feljavítják. Nem ártunk vele a folyók, tengerek élővilágának és nem kerülnek a táplálékláncba kiürülni képtelen káros anyagok.

SPOTLESS

Telefon: +36 20 543 1812

Email: kapcsolat@spotless.hu

Székhely: 1085 Budapest, Horánszky utca 4.