MIÉRT FONTOS?

A légúti allergiák, az asztma és a szennyezett levegőn keresztül terjedő betegségek elkerülése érdekében fontos évente 1-2 alkalommal kitisztítani a szőnyegeket, székkárpítokat, hogy alacsony szinten maradjon a levegő por és allergén tartalma.

A járólapokkal, fa és műanyag padlókkal fedett területeket felmosással tisztán lehet tartani, azonban a padlószőnyeg esetében ez nem lehetséges. Ott a napi szintű porszívózás ellenére is hónapokon, esetleg éveken keresztül gyűlnek a szennyeződések, atkák, kórokozók. Az irodai dolgozók nappal, a szállodák vendégei pedig éjszaka töltenek el 8 órát a szobákban, ezért olyan lényeges, milyen levegőt lélegeznek be. Az egészségügyi szempontok mellett azonban a tisztításnak egyúttal üzenet értéke is van az alkalmazottak és a szállóvendégek felé egyaránt, jól kifejezi, hogy a vezetés mennyire odafigyel az egészségükre.

A fenti kép azt mutatja, mennyi szennyeződés marad egy olyan szőnyegben, amit hetente többször porszívóznak. A mélyebb rétegekben lévő piszkok eltávolításához megfelelő minőségű tisztítószer és nagy szívóerejű ipari tisztítógépek szükségesek. Az általunk használt ipari Kärcher gépek 40 wattos szivattyú teljesítménnyel és 236 mbar vákum teljesítménnyel rendelkeznek.

SPOTLESS

Telefon: +36 20 543 1812

Email: kapcsolat@spotless.hu

Székhely: 1085 Budapest, Horánszky utca 4.